fbpx

פיזיותרפיה לשברי מאמץ בתל אביב

מהו שבר מאמץ?

שבר מאמץ הוא סדק קטן או חבורות קשות בתוך העצם, הנובעים לרוב מפעילויות חוזרות ונשנות ושימוש יתר. בניגוד לשברים שנגרמו כתוצאה מאירוע טראומטי בודד, שברי מאמץ מתפתחים עם הזמן עקב מאמץ חוזר. אזורים שנפגעים בדרך כלל כוללים את העצמות נושאות המשקל של הרגל התחתונה וכף הרגל, כגון השוק (עצם השוק) והמטטרסוס בכף הרגל.

טופס פניה – טקסט

כיצד נגרמים שברי מאמץ?

מספר גורמים יכולים לתרום להתפתחות של שברי מאמץ:

  • שימוש יתר: עיסוק אינטנסיבי בספורט שכרוך בריצות, קפיצות, נשיאת משקלים, משך או תדירות גבוהה של פעילות גופנית ללא הסתגלות מתאימה עלולים להפעיל עומס מיותר על העצמות, ולהוביל למיקרו נזק המצטבר עם הזמן.
  • נעלים באיכות נמוכה: נעילת נעליים שאינן מספקות תמיכה או ריפוד איכותיים עלולה להגביר את הסיכון לשברי מאמץ.
  • שינויי פני השטח: ספורטאים שעוברים מריצה על משטח רך למשטח קשה יותר עשויים להגביר את סיכוי החשיפה לשברי מאמץ.
  • מחלות של עצמות: אוסטאופורוזיס ומחלות אחרות שמחלישות את העצמות עלולות להגביר את סיכוי הופעתם של שברי מאמץ.
  • מנוחה לא מספקת: אי מתן זמן התאוששות מספק בין פעילויות גופניות אינטנסיביות עלול להחמיר את עייפות העצם.

אבחון וטיפול בשברי מאמץ

אם יש חשד לשבר מאמץ, חשוב מייד לפנות לקבלת ייעוץ רפואי. האבחנה כוללת בדרך כלל בדיקה גופנית, ולאחריה בדיקות הדמיה כמו צילומי רנטגן או MRI.

טיפול בשבר מאמץ כולל לרוב מנוחה והימנעות מהפעילות שגרמה לפציעה. ניתן למרוח משחות כדי להפחית את הנפיחות, ובמקרים מסוימים, ייתכן שיהיה צורך בקיבוע עם סד או גבס. במקרים מסוימים, ייתכן שתידרש התערבות כירורגית.

טיפול בכאב, תזונה נכונה (כדי לעזור לגוף עם תהליך ריפוי העצם), הם גם חיוניים בשלב הטיפול.

פיזיותרפיה לשברי מאמץ

לפיזיותרפיה תפקיד מרכזי בתהליך השיקום לאחר שבר מאמץ. היתרונות העיקריים של פנייה לפיזיותרפיסט כוללים:

  • תכניות שיקום מותאמות אישית: פיזיותרפיסט יבנה תכנית שיקום המותאמת לצרכיו הספציפיים של המטופל, שתבטיח החלמה בטוחה ויעילה.
  • תרגילים לאחרי ההחלמה: כאשר העצם מחלימה משבר מאמץ, תרגילים ממוקדים יעזרו להחזיר את כוח השרירים, הגמישות והסיבולת. זה לא רק מסייע להתאוששות אלא גם מסייע במניעת פציעות עתידיות.
  • ניתוח הליכה: פיזיותרפיסט יכול לנתח את מכניקת ההליכה או הריצה של המטופל כדי לזהות ולתקן כל חריגות שעלולות לתרום לפציעה.
  • טיפול בכאב: טכניקות כמו טיפול אולטרסאונד, טיפול ידני או גירוי חשמלי יכולות לסייע בניהול כאב ולשפר את תהליך הריפוי.
  • חינוך: פיזיותרפיסטים מספקים עצות חשובות לאין ערוך לגבי פעילות גופנית, המלצות על הנעלה ואסטרטגיות חזרה הדרגתית לפעילות גופנית מבלי להסתכן בפציעה חוזרת.

במקרה של כאב מתמשך בכף הרגל, בשוק או בכל עצם לאחר פעילות גופנית, זה הזמן להתייעץ עם פיזיותרפיסט. טיפול מוקדם יכולה לזרז את ההחלמה ולהפחית את הסיכון לסיבוכים.

לסיכום, שברי מאמץ הם בעיה די נפוצה, שדורשת התייחסות מיידית וגישה מקיפה לטיפול ושיקום. פיזיותרפיה מסייעת רבות למטופלים בדרך להחלמה מלאה וחזרה בטוחה לפעילויות שהם אוהבים.

המטפל

חסן שמא

פיזיותרפיסט

תפריט נגישות